В "Укроборонпромі" назвали термін, протягом якого планують виплатити зарплатну заборгованість

В "Укроборонпромі" назвали термін, протягом якого планують виплатити зарплатну заборгованість

Ілюстрація / Фото: УНІАН

Наразі 36 компаній концерну винні зарплату своїм співробітникам.

До кінця поточного року в оборонному концерні "Укроборонпром" мають намір вдвічі скоротити заборгованість із зарплат. Таке завдання перед підлеглими поставив його генеральнимй директор.

Такий намір висловив заступник генерального директора державного підприємства Мустафа Найєм в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, вирішити питання щодо виплати боргів із заробітних плат зобов'язав гендиректор концерну Айварас Абромавичус. І наголосив Найєм, що від моменту, коли він обійняв керівну посаду в "Укроборонпромі" (листопад 2019 року - ред), кількість компаній, які мають борги перед своїми працівниками, дещо скоротилася.

"Я не хочу говорити гучних слів. Давайте подивимося до кінця року. Але зараз мета, яка стоїть, котру ставить перед нами гендиректор, по-перше, це соціальні умови наших працівників, тобто щоб люди отримували зарплату. Щоб ви розуміли, коли ми прийшли, було 43 компанії, які мали заборгованість з зарплати, зараз їх 36", - прокоментував Найєм.

Він також додав, що сподівається на те, що наявну нині заборгованість вдасться значно скоротити до кінця 2020 року.

"Я сподіваюся, що до кінця року ми зможемо вдвічі зменшити цю заборгованість", - підсумував Найєм.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі оприлюднили масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, ексчлен Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень. Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО.

П'ятий України Петро Порошенко після оприлюднення журналістського розслідування увів в дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення.

Слідчі ДБР провели обшуки в "Укроборонпромі" та в квартирі Валерії Гонтаревої

Слідчі ДБР провели обшуки в "Укроборонпромі" та в квартирі Валерії Гонтаревої

Повʼязані теми:

Наступна публікація