17:54, 19 Січня 2020

Владика Михаїл освятив воду на КП «Луцькводоканал»

Працівники підприємства «Луцькводоканал» та усі охочі вкотре зібралися у День Водохреща Христового, аби разом помолитися і взяти участь в освяченні води, яке традиційно здійснив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це йдеться на сайті КП “Луцькводоканал”.

Участь у церемонії освячення взяли настоятель Церкви Івана Золотоустого Отець Петро (Атаманів), представники духовенства, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, керівник підприємства “Луцькводоканал” Віктор Гуменюк, а також велика кількість працівників підприємства, для якого свято Водохреща вважається престольним.

«Освячена вода освячує всю землю. І завдання кожної людини – ставитися до рідної землі, як до великої святині, оберігати її, не засмічувати, цінувати свій рідний край і бережно ставитися до кожної краплини води, яка з року в рік ставатиме усе більшою цінністю. Чергова криза в суспільстві може наступити через нестачу пиття і їжі. Пам’ятаймо про цінність таких звичних для нас речей, як вода, природа, навколишнє середовище, і будьмо вдячні Богу за все. Перестаємо скаржитися і нарікати, адже людина – це образ і подоба Бога. Це означає, що маєте в собі силу Бога, кожен із Вас», – зазначив у вітальному слові Владика Михаїл.

Привітав також присутніх Григорій Недопад:

«Нехай освячена Йорданська вода дарує кожному сили й здоров’я, зміцнює у вірі та з вірою у Бога допомагає долати будь-які труднощі».

Як зазначив Віктор Гуменюк, уже багато років на підприємстві за гарною традицією збираються для освячення води на нашому підприємстві:

“Освячена вода потрапить у кожну домівку, наповнивши оселі людей благодатною силою. Ми щиро дякуємо всім, хто оберігає цю традицію, а також Митрополиту Михаїлу за щорічне спільне відзначення великого свята».

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: