Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Пожежі в Австралії: 6-річний хлопчик зі США зібрав $200 тисяч, виготовляючи глиняних коал

Шестирічний хлопчик Оуен Коллі з Хінгхема, штат Массачусетс (США), почав виготовляти маленьких глиняних коал, а його батьки — віддавати їх за пожертви на порятунок природи, яка потерпає від пожеж в Австралії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на матір хлопчика Кейтлін Коллі.

Вона розповіла, що її син засмутився, дізнавшись про пожежі в Австралії й те, що від них страждають тварини. Дізнавшись це, Оуен намалював картину, де зображені кенгуру, коали та динго під дощем. Як пояснила мати, малюнок представляв його бажання допомогти Австралії.

«Це був справді перший раз, коли Оуен виявив бажання чогось іншого, ніж Lego чи щось інше… Ми запитали його, чи хоче він допомогти, і... разом ми придумали це. Ми вирішили зробити кілька глиняних коал і дарувати їх у відповідь на пожертви», — сказала вона.

Як повідомляється, Оуен почав виготовляти маленькі сірі глиняні коали, а його батьки створили спосіб для людей, які хочуть пожертвувати на порятунок природи. Сім'я Коллі надсилає одного з коал Оуена кожній людині, яка жертвує 50 або більше доларів.

Відтак родина розпочала кампанію GoFundMe, станом на 19 січня Оуен зібрав понад $200 тисяч.

Нагадаємо, внаслідок чагарникових пожеж, що тривають на території Австралії з осені 2019 року,  міг загинути понад мільярд тварин.

Нагадаємо,

  • 8 листопада, через збіг високої температури (35 градусів Цельсія) й сильних вітрів на території двох штатів виникло одразу 99 локальних пожеж.
  • Пізніше влада австралійських штатів Новий Південний Уельс та Квінсленд оголосила надзвичайний стан через катастрофічний «рівень лісових пожеж» у регіоні — вперше за останні 10 років.
  • 19 грудня через масштабні лісові пожежі влада Австралії оголосила надзвичайний стан щонайменше на тиждень. Зокрема, надзвичайний стан оголосили в найбільшому місті країни — Сіднеї — й штаті Новий Південний Уельс.
  • Через отруйні випари лікарі говорять про надзвичайну ситуацію у сфері громадської охорони здоров'я. За останні тижні в лікарнях різко зросла кількість пацієнтів з проблемами в дихальних шляхах.
  • За останніми даними, пожежі охопили щонайменше п'ять штатів. Загинуло 23 людини і майже пів мільярда тварин.
  • Сусідні країни — Нова Зеландія, Папуа-Нова Гвінея і Вануату — запропонували допомогу уряду Австралії в подоланні стихійного лиха.
  • Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков також заявив, що Україна готова направити в Австралію близько 200 спеціально підготовлених рятувальників для боротьби з пожежами. Але в Австралії відмовилися від допомоги.