У «Луцькводоканалі» освятитили воду

19 Січня 2020, 20:07
Освячення води 2651
Освячення води

Працівники підприємства «Луцькводоканал» та усі охочі вкотре зібралися у День Водохреща Христового, аби разом помолитися і взяти участь в освяченні води, яке традиційно здійснив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Участь у церемонії освячення взяли настоятель Церкви Івана Золотоустого отець Петро (Атаманів), представники духовенства, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, керівник підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, а також велика кількість працівників підприємства, для якого свято Водохреща вважається престольним. Про це йдеться на сайті КП «Луцькводоканал».

Читайте також: Як у Луцьку під козацькі залпи освячували воду в річці Стир

Лучани взяли участь у водохрещенських купаннях

«Освячена вода освячує всю землю. Завдання кожної людини – ставитися до рідної землі, як до великої святині, оберігати її, не засмічувати, цінувати свій рідний край і бережно ставитися до кожної краплини води, яка з року в рік ставатиме усе більшою цінністю. Чергова криза в суспільстві може наступити через нестачу пиття і їжі. Пам’ятаймо про цінність таких звичних для нас речей, як вода, природа, навколишнє середовище. Будьмо вдячні Богу за все. Перестаємо скаржитися і нарікати, адже людина – це образ і подоба Бога. Це означає, що маєте в собі силу Бога, кожен із Вас», – зазначив у вітальному слові Владика Михаїл.

Як зазначив Віктор Гуменюк, уже багато років на підприємстві за гарною традицією збираються для освячення води на нашому підприємстві:

«Освячена вода потрапить у кожну домівку, наповнивши оселі людей благодатною силою. Ми щиро дякуємо всім, хто оберігає цю традицію, а також Митрополиту Михаїлу за щорічне спільне відзначення великого свята», – звернувся до присутніх Віктор Гуменюк.

Читайте також: Як святкували Водохреще у Луцьку в 30-ті роки

«Нехай освячена Йорданська вода дарує кожному сили й здоров’я, зміцнює у вірі та з вірою у Бога допомагає долати будь-які труднощі», – привітав Григорій Недопад.









Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром