Гончарук прокоментував можливе повернення Хорошковського в уряд

Неділя, 19 січня 2020, 20:41
Гончарук прокоментував можливе повернення Хорошковського в уряд

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що йому нічого не відомо про можливість повернення в уряд ексвіцепрем’єр-міністра часів президентства Віктора Януковича Валерія Хорошковського.

Джерело: глава уряду Олексій Гончарук в ефірі телеканалу "Україна24" ввечері 19 січня

Пряма мова Гончарука: "Я не чув таких чуток".

Деталі: Гончарук також заявив, що в уряді плануються нові призначення і кандидатуру нового глави Мінрозвитку громад і територій вже подано на розгляд та затвердження Верховною Радою.

Пряма мова Гончарука: "Так (нові призначення та кадрові зміни - УП) будуть. Одне я вже підписав і передав до парламенту - це міністр розвитку громад. Людину на цій позиції буде замінено. Інші призначення теж будуть".

"Ми плануємо ввести посаду віце-прем'єра з розвитку громад. Тому що децентралізація у цьому році - пріорітет".

"Маємо по всій країні утворити спроможні громади, восени забезпечити в нових громадах місцеві вибори. Для цього має бути координація на найвищому рівні".

Також Гончарук заявив, що питання з його відставкою закрите.

Дослівно: "(Від лідера команди хотів підтвердження - УП) вотуму довіри".

"Зараз дуже важливо, щоб у нас всередині команди не було ніяких непорозумінь. Ми протягом кількох місяців робимо багато таких речей, які створюють багато проблем корупціонерам, хабарникам і очевидно наживаємо собі багато ворогів. ... Думаю, спецслужби розберуться, хто робив запис. Я вважаю, що це злочин і загроза нацбезпеці". 

Читайте також:

"Оскар" для Зеленського і Гончарука, або Урядова криза у турборежимі

Ротшильди, макарони, олів'є. Де міфи, а де правда в "плівках Гончарука"

Нагадаємо, 

  • У жовтні журналісти проекту "Схеми: корупція в деталях" зафіксували, як Хорошковський відвідує Офіс президента.
  • Керівник Офісу президента Андрій Богдан в інтерв’ю "Українській правді" заявив, що ОП користується послугами колишнього голови СБУ, ексвіцепрем’єр-міністра часів президентства Віктора Януковича Валерія Хорошковського для консультацій щодо митниці. 
  • При цьому Богдан заявив, що Хорошковський надає консультації на безоплатній основі і заперечив, що той є "тіньовим керівником" митниці.  
  • Під час звіту 30 жовтня на засіданні фінансового комітету Верховної Ради керівник митниці Максим Нефьодова заперечив вплив Хорошковського на прийняття рішень в установі і заявив, що за останній рік бачив Хорошковського "два рази, в деяких органах влади". 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News