22:42, 19 Січня 2020

«Різдвяну майстерню» урочисто закрили вивченням традиційних місцевих колядок

У Луцьку завершився традиційний проекту «Різдвяна майстерня». Цього року до нього долучилося сімнадцять майстрів народної творчості в різних техніках. Під час періоду різдвяних свят тут було проведено понад сорока майстер-класів, під час яких лучани та малеча знайомилися із автентичними традиціями святкування Різдва на Волині та опановували різноманітні техніки виготовлення святкової атрибутики.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

До проекту також долучилися дітки із соціальних категорій спільно із управлінням соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Луцької міської ради.

На захід завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, а також майстри та маленькі лучани – учасники проєкту «Різдвяна майстерня».

«Сьогодні починається підсумковий період різдвяних свят. А тому хочемо подякувати майстрам, які долучилися до різдвяної майстерні. Дякую вам велике за те, що ви з нами. Ми, як можемо, намагаємося популяризувати вашу працю, аби лучани та гості міста мали можливість її побачити. Дякую вам за те, що усі ваші заходи є змістовними та неймовірно цікавими. Ви завжди підказували діткам, які приходили до вас, як щось зробити, і вони завжди йшли звідси щасливими. Ми бачили ті радісні очі, коли діти розуміли що той символ Різдва вони виготовили самі, власними руками. Велике спасибі вам за той вклад, який ви вносите у розвиток народних ремесл та рідного міста», — звернулась до присутніх Ірина Чебелюк та вручила Подяку майстрам.

Яскравим завершенням «Різдвяної майстерні» став майстер-клас із вивчення традиційних волинських колядок. А потому усіх учасників проєкту чекав солодкий подарунок.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: