Зеленський про стосунки з Путіним: Діалог вже почався

Президент Володимир Зеленський вважає, що взаємини з його російським колегою Володимиром Путіним перебувають на початковому етапі, однак діалог, який розпочався, вже привів до низки важливих рішень

Зеленський про стосунки з Путіним: Діало…
Фото: Олександр Хоменко / Depo.ua

Про це очільник держави заявив у коментарі виданню The Times of Israel, передає Depo.ua.

Так, за його словами, з президентом Росії у нього почався діалог, зокрема, було кілька телефонних дзвінків, а 9 грудня у Парижі відбулася зустріч в "нормандському форматі".

"Ми створили формат для нашого діалогу, який привів до деяких „чутливих" рішень. Ми повернули наших полонених, наші кораблі. Після трьох років без зустрічей нам вдалося домовитися про "нормандський формат". Потім (29 грудня, – ред.) відбувся другий обмін полонених — найбільший подібний обмін", — зазначив президент.

Він також додав, що прагнення до миру на Сході України спонукало його стати президентом.

Зеленський наголосив, що хотів би, щоб процес мирного врегулювання ситуації на Донбасі просувався у більш прискореному темпі, однак цьому перешкоджають "надзвичайно складні питання", які необхідно вирішити.

"Я бачу прогрес, тому що кількість перестрілок значно скоротилася. Але вони все ще мають місце", – додав президент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що президент Росії Володимир Путін розуміє його позицію про те, що Україна є незалежною країною.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme