На Буковині будують найбільшу у Західній Україні сонячну електростанцію

17.02.2020 10:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ще кілька тижнів, й у цьому селі, що на Новоселиччині, буде одна з найбільших в Західній Україні сонячних електростанцій.

Як розповів виконроб будівництва Олег Чайка, вона займає 108 гектарів землі і розрахована на виробництво понад 50 мегават електроенергії, йдеться у публікації "Молодого Буковинця".

Цієї потужності може вистачити на десять таких населених пунктів, як Новоселиця. Постачатиметься світло через спеціальні трансформатори в єдині енергосистеми за "зеленим тарифом".


Будівництво станції розпочали торік, сонячні панелі встановили у серпні. Виробництвом займатиметься ТОВ "Екотехнік – Тарасівці", засновником якого є вінницька фірма "Солар Дженерейшн". Будували ж об’єкт буковинські фірми "Техмонтаж", "Зелене Поділля", "Солар-Стальконструкція" із Дніпра, приватні підприємці, місцеві жителі. Монтажні роботи здійснювало до 260 спеціалістів. Коли станція запрацює на повну потужність, тут працюватиме понад 25 осіб. Складається вона з 210 тисяч сонячних панелей протяжністю 2,5 км, тобто між Тарасівцями і Ванчиківцями.

– Земля під будівництво електростанції була передана в оренду на заболочених ділянках, де сільгоспвиробництво не було можливим, – каже Ігор Кохал, сільський голова Тарасівців. – Тепер бюджет села матиме прибуток. До речі, фірма "Екотехнік-Тарасівці" зареєстрована у нас.

Вже цього року від цієї структури в сільський бюджет надійдуть кошти, які вимірюватимуться шестизначною цифрою. Гроші будуть спрямовані на розвиток сільської інфраструктури. До прикладу, почнеться будівництво нового сучасного стадіону.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews