Новини

У Чернівцях відбувся тематичний концерт «Між небом та землею»

Під час заходу презентували книгу «Записи душпастиря» Келестина Костецького.

16 лютого у рамках фестивалю InStrum Fest у Чернівцях відбувся тематичний концерт «Між небом і землею». Розпочався він із презентації книги «Записи душпастиря» Келестина Костецького.

Вона складається з двох частин. Перша – це хроніка подій із 1744 по 1918 роки. Друга частина – листи до митрополита Андрея Шептицького у період з 1900 по 1914 роки. Книга вийшла друком 2019 року до 30-річчя виходу з підпілля греко-католицької церкви та сторіччя з дня смерті Келестина Костецького. Книгу можна придбати у Соборі Успіння Пресвятої Богородиці.

«Назва події походить від твору Юрія Радка «Між небом та землею», що є дуже символічним для місця проведення концерту. Цей головний твір сьогоднішньої події про поєднання земного та духовного у повній гармонії», – розповідає організаторка InStrum Fest Тетяна Воронова.

Концерт розпочали твором Йоганна Себастьяна Баха у сучасній обробці в дуеті «Double blast» з ансамблем «Чернівецькі скрипалі».

«Усі мої аранжування відбуваються самі собою. Спершу у мене в голові звучить уже готова мелодія, а потім я її переношу на папір. Нашою метою є залучення молоді до прослуховування класичної музики», – каже учасник гурту «Double blast» Юрій Радко.

Головною особливістю заходу став спільний виступ чортківського гурту «Double blast» із чернівецькими скрипалями «Чарівні струни».

«Красу цієї події не описати словами. Слухаючи цю музику, ніби зцілюєшся і набираєшся сил», – ділиться враженнями відвідувач заходу чернівчанин Олександр Гаврилюк.

Під час концерту звучали класичні твори у сучасній обробці, кавери та авторські твори Юрія Радка, а також його композиція «Між небом та землею».

Фото Альони Чорної

Коментарі