Афіша, Новини

Meridian Czernowitz уже оголосив дати і тему цьогорічного фестивалю

Темою цьогорічного фестивалю стане життя і творчість Пауля Целана. Події відбуватимуться у локаціях, пов’язаних із життям поета.

Із 4 по 6 вересня у Чернівцях відбудеться ХІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. 

Під час фестивалю відбудуться презентації нових книжок, публічні дискусії, паради поетів, театральні постановки, музичні концерти та поетичні читання.

У 2020-му році відзначають сторіччя з дня народження одного з найвизначніших поетів післявоєнної Європи – Пауля Целана, якого часто називають батьком нової німецької мови після Голокосту.

«Цьогорічний фестиваль Meridian Czernowitz буде присвячений творчості автора, який народився і жив у Чернівцях і назавжди залишився чернівецьким поетом, де б він потім не жив: у Бухаресті, Відні чи Парижі. Поезія Целана сьогодні актуальна, як ніколи – для України та українських Чернівців, яким пощастило й надалі залишатися містом Пауля Целана – найвидатнішого поета Європи після Другої світової війни», — каже директорка фестивалю Євгенія Лопата.

Тож події Meridian Czernowitz відбудуться у локаціях, пов’язаних із життям поета: будинках, де він проживав, школах та університеті, де навчався, а також місцях, які формували його як поета та філософа.

Фестиваль проведуть у рамках проєкту «Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність».

Заходи будуть супроводжувати перекладом німецькою мовою. Вхід на всі події вільний.

Коментарі