На Тернопільщину із Собору Паризької Богоматері привезуть Реліквію Тернового Вінка Ісуса Христа

На Тернопільщину із Собору Паризької Богоматері привезуть Реліквію Тернового Вінка Ісуса Христа

28 березня до тернопільського Архикатедрального Собору Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ привезуть частину однієї з найбільших Святих Реліквій християнства – Тернового Вінка Ісуса Христа. Рада монахів абатства Святого Петра в Солем, що поблизу Парижа, відгукнувшись на прохання архиєпископа і митрополита Тернопільського-Зборівського Василія Семенюка, погодилася дати цю святиню для почитання та вшанування у нашому місті, зважаючи на потребу миру та єдності в Україні.

Терновий вінок Ісуса Христа зберігається в Соборі Паризької Богоматері і вперше за сто років покине територію абатства та здійснить паломництво в Україну, а зокрема, у Тернопіль та Марійський духовний центр Зарваниця. Знаковим є те, що прибуде реліквія саме у період Великого посту.

«Тернопіль – це місто, яке  достойне приймати такі великі святі реліквії, особливі ті, що мали вплив на розвиток людства. Місто вже має досвід у прийнятті та молитовному почитанні таких великих святинь,- зазначає міський голова Сергій Надал. – Дуже символічно, що перебування реліквії у Тернополі випадає на час Великого посту, коли є можливість нам усім переосмислити по-особливому ті великі страждання і муки, які взяв на себе Ісус Христос».

Очільник міста подякував Високоприосвященному архиєпископу і митрополиту Василю Семенюку за сприяння, благословення і надану можливість для тернополян торкнутися святині.

З 26 до 28 березня реліквія перебуватиме у Соборі Зарваницької Матері Божої, а уже з 28 березня до 2 квітня схилити голову перед Терновим вінком Ісуса Христа можна буде у тернопільському Архикатедральному Соборі Непорочного зачаття.

Вся детальна інформація буде згодом на сайті Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *