Новини

Росія в ООН висунула умови для проведення Нормандської зустрічі

Росія в ООН висунула умови для проведення Нормандської зустрічі

Росія буде оцінювати “доцільність або недоцільність нової зустрічі в нормандському форматі” в залежності від виконання Україною мінських угод.

Про це заявив постпред РФ при ООН Василь Небензя на засіданні Ради безпеки ООН, трансляцію вів “Прямий”.

“Нас не можуть не турбувати спроби свідомо чи несвідомо підміняти мінську формулу, основу регулювання, іншими форматами, наприклад, нормандським, який був створений для підтримки реалізації мінських угод. Вважаємо важливим знову підкреслити, що робота цього формату буде результативна лише в тому випадку, якщо вона будуватиметься навколо безумовного виконання комплексу заходів і досягнутих в нормандському форматі домовленостей”, – сказав Небензя.

Він заявив, що “саме такий підхід був підтверджений в узгоджених підсумках паризького саміту 9 грудня”.

“Реалізація саме цього підходу усіма учасниками, в першу чергу Україні, і стане для нас вирішальним фактором для оцінки доцільності або недоцільності нової зустрічі в нормандському форматі”, – додав постпред РФ.

Нагадаємо, Україна на засіданні Ради безпеки ООН порушить питання наступу підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі.

18 лютого о 5 ранку російська гібридна армія атакувала українські опорні пункти в районі Золотого, досі йде безперервний важкий бій. Штаб ООС повідомив, що збройні формування Росії атакували позиції поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. За його даними, ЗСУ вже зазнали втрат.

У результаті бою поблизу Золотого загинув один український воїн, четверо отримали поранення.

Президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради національної безпеки і оборони.

За словами п’ятого президента України, лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка, наступ російських військ в районі Золотого – це той “мир”, який може надати президент РФ Володимир Путін Україні.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.