Підприємства Тернопільщини виплатили зарплатний борг та підвищили працівникам платню

Підприємства Тернопільщини виплатили зарплатний борг та підвищили працівникам платню

З початку цього року підприємства Тернопільщини, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати та податкових платежів, виплатили працівникам 600 тис. грн заборгованого. До бюджету надійшло 100 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 200 тис. грн єдиного внеску. Такий результат роз’яснювальної роботи податківців із керівниками підприємств – боржників.

Завдяки взаємодії з органами місцевої влади з питань контролю за додержанням законодавства про оплату праці, проведено роз’яснювальну роботу із керівниками 126 підприємств Тернопілля. Як результат – 118 (94 відсотки) суб’єктів господарювання підвищили своїм працівникам рівень виплати заробітної плати. Відтак, додаткові надходження до бюджетів склали 700 тис. грн, з яких 300 тис. грн – податок на доходи фізичних осіб та 400 тис. грн – єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

До платників податків, які виплачували заробітну плату та інші доходи громадянам з порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок), застосовувались контрольно-перевірочні заходи. З початку року перевірили 8 суб’єктів господарювання – юридичних осіб та 7 приватних підприємців. Порушникам нарахували 900 тис. грн податків та зборів (штрафних санкцій та пені). Зокрема, їм належить сплатити 200 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 20 тис. грн єдиного внеску та 40 тис. грн військового збору.

Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *