Карантин на школярах Рівного не відобразиться: весною матимуть канікули двічі

3637 0

Ми у соцмережах:

Карантин на школярах Рівного не відобразиться: весною матимуть канікули двічі

У школах Рівного з 18 лютого відновили навчання, адже захворюваність на грип та ГРВІ знизилась і на разі є на 5% нижчою від епідемічного порога. В деяких районах Рівненської області школярі також повернулися за парти після двотижневого карантину. Як відпрацьовуватимуть уроки за період карантину в Рівному вже визначилися. В області – вирішуватиме для себе кожна школа.

 Завідувач епідеміологічного відділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз:

-          За тиждень по медичну допомогу у місті звернулося 2083 хворих, яким встановили діагноз грип або ГРВІ. З них 819 – школярі; 67 дітей госпіталізували.

Начальник міського управління освіти Василь Харковець про навчальний процес і відпрацювання сказав так:

-          Зрозуміло, про відпрацювання суботами не може йти мови, тому що відповідні доплати педагогам не передбачені. Протягом обмежувальних заходів, які тривали з 4 по 18 лютого, педагогам виплачувалася заробітна плата.

Тож директори шкіл Рівного порадились і вирішили, що учні не матимуть додаткових занять. Відпрацювання відбуватиметься за рахунок ущільнення навчальних програм та за рахунок годин, виділених на повторення. Іншими словами, учні та вчителі не витрачатимуть час на повторення пройденого матеріалу, а вивчатимуть новий. Також у школах цьогоріч весняні канікули будуть двічі: з 9 по 15 березня та пасхальні з 17 по 21 квітня.

Захворюваність на грип та інші ГРВІ загалом в Рівненській області залишається на високому рівні. За минулий тиждень захворіло 10668 осіб, це на 13,7% вище порогового рівня. Серед захворілих більшість - діти. Впродовж тижня було госпіталізовано 320 хворих, з них 200 дітей. На вимушених канікулах залишаються учні 261 школи області у Березнівському, Володимирецькому, Гощанському, Дубенському, Дубровицькому, Рокитнівському, Сарненському районах та місті Дубно.

Начальник департаменту освіти Рівненської ОДА Григорій Таргонський наголосив:

-          Як відпрацьовувати навчальний матеріал за період карантину - вирішуватимуть самостійно директори шкіл, вони мають такі повноваження. Якщо на педагогічній раді школи вирішать виходити по суботах, то цього їм заборонити не можна. Те ж стосується і березневих канікул. Наприклад, в одному з районів Рівненської області керівники шкіл вирішили зараз запровадити канікули замість березня, щоб не продовжувати карантин ще на один тиждень. І це правомірно.

Тим часом в області зареєстрована вже друга смерть від грипу. 17 лютого від двобічної пневмонії у тяжкій формі, викликаної грипом типу А, помер житель Сарненського району.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також