13:15, 19 Лютого 2020

Шлюб у Луцьку планують реєструвати у приміщенні в центрі міста

Залу для проведення урочистих церемоній реєстрації шлюбів облаштують неподалік Театрального майдану.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 19 лютого.

Як повідомила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, йдеться про оренду нежитлового приміщення у будівлі РАЦСу на проспекті Соборності, 18 Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції. У проекті рішення йшлося про приміщення загальною площею 2 050,9 метра квадратного на термін з 19.02.2020 до 31.01.2023, встановивши, що розмір річної орендної плати за розміщення органу державної влади, що фінансується з державного бюджету, складає 3 % від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом, місячна орендна плата становить 29, 003 тисячі гривень.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад запропонував зміни до проекту рішення. Оскільки вже розробили проектно-кошторисну документацію з облаштування ЦНАПу на місці діючого РАЦСу, він продовжити оренду не на рік, а на півроку, щоб була можливість здійснювати заплановані роботи. Проект реконструкції будівлі наразі перебуває на розгляді.

На запитання члена виконкому Ігоря Алєксєєва про те, куди на час реконструкції перенесуть РАЦС, він відповів, що, відповідно до діючих законів, можна облаштувати приміщення для реєстрації шлюбів будь-де, наприклад, вже реєструють шлюби у ЦНАПі. Для проведення урочистих церемоній розглядають декілька приміщень, зокрема, оглядали залу поблизу Театрального майдану та Свято-Троїцького кафедрального собору.

Члени виконкому підтримали проект рішення з пропонованою зміною.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: