15:07, 19 Лютого 2020

На Волині секретар сільради голосувала за надання її батьку ділянки за два мільйони

Рожищенський районний суд Волинської області задоволив позов Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави до Пожарківської сільської ради Рожищенського району та громадянина, визнав незаконним і скасував рішення органу місцевого самоврядування про надання чоловікові у власність земельної ділянки та зобов’язав його повернути громаді ділянку вартістю два мільйони гривень.

Про це повідомили у прес-служба прокуратури Волинської області.

Прокурори з’ясували, що рішення сільської ради про затвердження проекту землеустрою щодо відведення та передачі земельної ділянки площею 1,76 га в селі Оленівка Рожищенського району у власність громадянину прийняли у листопаді 2017 року за участі його доньки – секретаря сільської ради, яка не повідомила про наявність у неї конфлікту інтересів та голосувала “за”.

За неповідомлення про наявність та прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів її у вересні 2018 року притягнули до адміністративної відповідальності.

Тепер же прокурори в суді домоглися скасування незаконного рішення сільради та повернення земельної ділянки у власність громади села.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: