Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У США назвали нещодавні обстріли бойовиків на Донбасі «агресією Росії проти України»

Державний департамент США засудив напад бойовиків на Донбасі 18 лютого, назвавши його «останнім прикладом агресії Росії проти України».

Про це у Twitter повідомила речниця зовнішньополітичного відомства США Морґан Ортаґус.

«Сполучені Штати разом зі своїми партнерами й союзниками засуджує останній приклад агресії Росії проти України. Ми підтримуємо відданість президента України Володимира Зеленського до миру й закликаємо Росію негайно запровадити режим припинення вогню, під яким вона підписалася в Мінських домовленостях», — йдеться в заяві.

Раніше зовнішньополітичний представник Європейського Союзу і посольство США в Україні заявили, що «стурбовані» військовою ескалацією на сході України, і закликали Росію вплинути на ситуацію.

Нагадаємо, зранку 18 лютого бойовики  атакували позиції українських військ  поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

Унаслідок бою один український військовий загинув, троє дістали поранення, ще двоє контужені. У противника, за даними розвідки, загинули четверо бійців, ще шестеро поранені.

Через обстріли бойовиками українських позицій 18 лютого на Луганщині Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження. У його межах Служба безпеки розпочала досудове розслідування.