Новини

Єрмака в Омані не було, але мав доступ до держтаємниці на громадських засадах – відповідь ОП на запит депутата

Єрмака в Омані не було, але мав доступ до держтаємниці на громадських засадах – відповідь ОП на запит депутата

В Офісі президента України офіційно заявили, що голова ОП Андрій Єрмак не літав з главою держави Володимиром Зеленським в Оман і здійснює свої повноваження на громадських засадах.

Про це у Facebook написав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко.

“Виявляється, з 20 грудня по 12 січня він у жодних відрядженнях не перебував, а загалом усі свої повноваження здійснював на громадських засадах. Але всі ми знаємо, що саме в цей період був Оман і вся ця історія з (не)офіційними зустрічами. Тож чергові казочки від ОП під’їхали”, – зазначив політик, коментуючи  відповідь Офісу президента на депутатське звернення.

Гончаренко також зауважив, що Єрмак не мав бути допущений до державної таємниці, якщо він здійснює свої повноваження на громадських засадах.

“У мене тоді питання, а як Єрмак увесь цей час займався Мінськими перемовинами, готувався до обмінів полонених та допомагав президенту в зовнішньополітичній діяльності? Для всього цього йому потрібен був доступ до державної таємниці на відповідному рівні. Ви його теж на громадських засадах надавали? Щодалі, то стає цікавіше”, – підсумував нардеп.

Партія “Європейська Солідарність” вимагає від Володимира Зеленського негайно особисто розкрити українському суспільству всі подробиці свого таємного візиту до Оману.

Раніше журналісти програми “Схеми” повідомили, що секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев прибув в Оман в той же день, коли звідти летів президент України Володимир Зеленський. За даними журналістів “Схем”, Зеленський скористався для повернення в Україну тим же літаком, на якому Патрушев прибув до Оману з Москви.

У свою чергу голова Офісу президента Андрій Єрмак назвав інформацію викладену “Схемами” брехнею.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.