Прокурор: боєць «Омеги», якого підозрюють у розстрілах учасників Майдану, свідчив у суді щодо ексберкутівців

Тетяна Безрук, фото
Тетяна Безрук
Марко Погуляєвський, фото
Марко Погуляєвський
Колишній боєць спецпідрозділу Внутрішніх військ МВС України «Омега» Володимир Косенко, якого підозрюють у розстрілах учасників акцій протесту під час Революції Гідності у 2014 році, свідчив під час суду щодо 5 ексберкутівців.

Про це у коментарі hromadske заявив прокурор Ігор Земсков.

Під час допиту у справі ексберкутівців, що слухається у Святошинському суді Києва, Косенко казав, що стріляв по ліхтарях, щоб не було видно де були на Майдані працівники міліції. По людях казав, що не стріляв. Коли він свідчив у суді у справі ексберкутівців — слідства конкретно щодо Косенка не було», — повідомив Земсков.

Водночас, за даними слідства, боєць «Омеги», разом зі співробітниками полку спеціального призначення «Беркут», розстрілював мітингувальників на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Зокрема, як повідомив слідчий, внаслідок застосування вогнепальної зброї спецпризначенцем загинув Олег Ушневич та дістав поранення Віталій Гуков.

Нагадаємо, 18 лютого слідчі відділу у «справах Майдану» Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру колишньому співробітнику спецпідрозділу «Омега».

читайте також
«В «Альфі» казали: якщо валитимуть солдатиків, то ми будемо валити у відповідь» — контрснайпер про вбивства на Майдані «Вони батьківщину захищали — а я не захищав?»: що ексберкутівці встигли розповісти про вбивства на Інститутській «Привіт. Мій тато на Майдані загинув»: донька героя Небесної сотні розповіла про своє життя після смерті батька


Поділитися: