$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+8° Київ +10° Варшава +11° Вашингтон

Український студент-режисер купив у Стівена Кінга права на екранізацію його твору

Олег Бесараб 19 Лютого 2020 16:53
Український студент-режисер купив у Стівена Кінга права на екранізацію його твору

Український студент Валентин Лавренюк купив у  американського «короля жахів» Стівена Кінга за $1 право на екранізацію оповідання «Велотренажер».



Як повідомляє видання yabl, за умовами підписаного Лавренюком контракту, йому на рік передаються права на екранізацію оповідання, зняту короткометражку потім не можна викладати в мережу або транслювати на телебаченні. Випустити фільм у широкий прокат можна буде лише особистого дозволу Стівена Кінга. Для самого Валентина Лавренюка це буде дебютом в якості режисера, таким чином він вирішив наслідувати своєму батьку Сергію Лавренюку, генеральному продюсеру компанії Solar Media Entertainment.

Відзначається, що Стівен Кінг практикує передачу прав на свої твори за символічну плату студентам-кінематографістам ще з 70-х років у рамках програми Dollar Baby. Таких контрактів укладається від п'яти до десяти щорічно. Той же «Велотренажер» він продав у 2018 студентам з Уельсу.

Саме оповідання «Велотренажер» розповідає про художника Річарда Сіфкіца, який намагається схуднути та їздить на тренажері в підвалі свого будинку. Але чим більше він худне, тим частіше його переслідують дивні ілюзії.

Раніше повідомлялося, що Стівен Кінг представив свою нову книгу. Також письменник підтримав українського політв'язня Олега Сенцова.