Новини

Ескалація на Донбасі: комітет з нацбезпеки проведе повторне засідання

Ескалація на Донбасі: комітет з нацбезпеки проведе повторне засідання

Фото: facebook

Комітет Верховної ради України з національної безпеки, оборони та розвідки у п’ятницю, 21 лютого, повторно заслухає інформацію від Міністерства оборони України та Генерального штабу через ескалацію на Донбасі.

Про це заявив голова комітету ВР з питань нацбезпеки Олександр Завітневич, передає кореспондент “Прямого”.

“Представники Генерального штабу були на засіданні комітету, але члени комітету не задоволені тією формою і тим змістом, який ми чекали почути. Доповідав по питанню не міністр оборони, а представник Генштабу. Засідання комітету розраховувало отримати відповіді про те, що відбулося вчора. А ми не почули те, що ми хотіли. Тому на п’ятницю ми плануємо провести комітет, запросити знову представників Генерального штабу”, – повідомив Завітневич.

Також, він додав, що у разі отримання нової інформації від військовослужбовців, то засідання комітету буде знову закритим для представників ЗМІ.

“Якщо будуть військовослужбовці, які скажуть нам, що вони володіють повною інформацією, то комітет знову буде закритий від преси”, – повідомив Завітневич.

Нагадаємо, що 18 лютого о 5 ранку російська гібридна армія атакувала українські опорні пункти в районі Золотого, досі йде безперервний важкий бій. Штаб ООС повідомив, що збройні формування Росії атакували позиції поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. За його даними, ЗСУ вже зазнали втрат.

У результаті бою поблизу Золотого загинув один український воїн, четверо отримали поранення.

Президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради національної безпеки і оборони.

За словами п’ятого президента України, лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка, наступ російських військ в районі Золотого – це той “мир”, який може надати президент РФ Володимир Путін Україні.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.