Новини

Франція закликала Росію забезпечити припинення вогню з боку підконтрольних їй збройних формувань

Франція закликала Росію забезпечити припинення вогню з боку підконтрольних їй збройних формувань
Франція висловлює розчарування у зв’язку з інтенсивними бойовими діями 18 лютого на сході України та закликає Росію забезпечити припинення вогню з боку підконтрольних їй збройних формувань.

Про це йдеться в оприлюдненій у середу заяві Міністерства Європи й закордонних справ Франції, повідомляє “Укрінформ”.

“Франція розчарована інтенсивними бойовими діями, які сталися 18 лютого в районі Золотого в Україні, що спричинили нові бойові втрати. Порушення припинення вогню та застосування важких озброєнь суперечать Мінським домовленостям та висновкам саміту глав держав та урядів 9 грудня (зустріч у нормандському форматі у Парижі – ред.)”, – йдеться у заяві.

Франція закликала усі сторони до стриманості з метою уникнення подальшої ескалації.

“Особливо, вона закликає Росію застосувати свій потужний вплив на збройні формування, які вона підтримує задля гарантування повного дотримання припинення вогню”, – наголосив у заяві офіційний Париж.

Як відзначається, Франція залишається твердо відданою повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України.

Окрім цього, Париж заявив, що повною мірою готовий до мобілізації зусиль задля урегулювання конфлікту у рамках переговорів у нормандському форматі.

Нагадаємо, 18 лютого о 5 ранку російська гібридна армія атакувала українські опорні пункти в районі Золотого, досі йде безперервний важкий бій. Штаб ООС повідомив, що збройні формування Росії атакували позиції поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. За його даними, ЗСУ вже зазнали втрат.

У результаті бою поблизу Золотого загинув один український воїн, четверо отримали поранення.

Президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради національної безпеки і оборони.

За словами п’ятого президента України, лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка, наступ російських військ в районі Золотого – це той “мир”, який може надати президент РФ Володимир Путін Україні.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.