Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід силовику, підозрюваному у розстрілах на Майдані / фото УНІАН

Суд обрав екс-бійцю спецпідрозділу внутрішніх військ МВС "Омега" Володимиру Косенку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як передає кореспондент УНІАН, щойно суддя Печерського районного суду Києва Соколов ухвалив рішення за клопотанням прокурорів стосовно запобіжного заходу для "омегівця" Володимира Косенка.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною спілкуватися зі свідками та іншими фігурантами справи.

Відео дня

Також він зобов'язаний носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. Термін дії ухвали - до 17 квітня.

Читайте такожУ ДБР розкрили подробиці справи проти бійця "Омеги", затриманого за підозрою у розстрілах на Майдані

Слід зазначити, що прокурори незадоволені цим рішенням й подаватимуть апеляційну скаргу на ухвалу судді Соколова до Київського апеляційного суду.

Ухвалу суду потерпілі по справах Майдану громадські активісти зустріли вигуками "ганьба", а чоловіки спортивної статури, імовірно товариші по службі "омегівця" Косенка - оплесками.

Нагадаємо, що Косенка підозрюють в тому, що він 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській із табельного пістолета "Форт" застрелив учасника акції протесту Ушневича та поранив Гукова. Підозрюваному інкримінують кілька статей кримінального кодексу, зокрема закінчений замах на вбивство (поранення Гукова), умисне вбивство за попередньою змовою способом, небезпечним для оточуючих, та перевищення влади і службових повноважень.