Підозрюваному в убивствах на Майдані бійцю "Омеги" обрали запобіжний захід

Підозрюваному в убивствах на Майдані бійцю "Омеги" обрали запобіжний захід

Фото: UFODisclosureIreland

На час слідства експравоохоронець має перебувати під домашнім арештом.

Печерський районний суд Києва визначився із запобіжним заходом для підозрюваного в убивствах учасників Революції Гідності колишнього бійця спецпідрозділу внутрішніх військ МВС України "Омега" Володимира Косенка. Його відправили під домашній арешт і зобов'язали носити електронний браслет, повідомляє hromadske.

Слідчий Державного бюро розслідувань Андрій Єна вважає, що Косенко розстрілював мітингувальників на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Зокрема, за даними слідчого, від куль зі зброї спецпризначенця загинув Олег Ушневич та дістав поранення Віталій Гуков. Прокурор Офісу генеральної прокуратури Ігор Земсков прохав про обрання для підозрюваного більш жорсткого запобіжного заходу – тримання під вартою на 60 діб у СІЗО СБУ. Він вважає, що існують ризики переховування підозрюваного.

Убивць Небесної сотні покарати не вдасться, якщо на Інститутській продовжать будівництво - слідчі

Убивць Небесної сотні покарати не вдасться, якщо на Інститутській продовжать будівництво - слідчі

Водночас адвокат Богдан Бівалькевич заявив у суді, що його підзахисний "не вживав жодних дій, щоб спотворити докази" й назвав підозру необґрунтованою. Косенко вже свідчив під час суду щодо 5 ексберкутівців у Святошинському суді Києва і, за словами Ігоря Земскова, говорив про те, що стріляв по ліхтарях, "щоб не було видно, де були на Майдані працівники міліції".

Володимира Косенка підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням зброї, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу); закінченому замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу); умисному вбивстві, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб (п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу).

Повʼязані теми:

Наступна публікація