$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+1° Київ +6° Варшава +13° Вашингтон

Україна і США обговорили реформу української прокуратури

Ольга Коваль 20 Лютого 2020 09:58
Україна і США обговорили реформу української прокуратури

18 лютого Генеральна прокурор України Руслан Рябошапка зустрівся з тимчасово виконуючим обов'язки заступника держсекретаря США з питань громадської безпеки, демократії та прав людини, координатором з питань боротьби з тероризмом Нейтаном Сейлзом.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, в ході зустрічі Рябошапка поінформував про процес реформування органів української прокуратури з метою підвищення їх ефективності та зміцнення поваги та довіри суспільства до відомства.

Сейлз підтримав перезавантаження роботи органів прокуратури у відповідності зі стратегічними напрямками діяльності та вимог суспільства.

Також в ході зустрічі сторони обговорили шляхи взаємодії компетентних органів України та США в ході розслідування проявів тероризму і боротьби з цим явищем.

Нагадаємо, 2 січня 2020 року в Україні почав роботу Офіс генерального прокурора. Він прийшов на зміну Генеральній прокуратурі, ліквідованій в межах реформи.

19 вересня Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури», який пропонує замість чинної структури органів прокуратури побудувати після проведення атестації прокурорів нову структуру, що включає Офіс генерального прокурора, обласні та окружні прокуратури.

На переатестацію співробітників прокуратури генпрокурор Руслан Рябошапка відводить два роки.

23-24 жовтня прокурори Генеральної прокуратури проходили перший етап атестації. Його успішно склали 776 з 965 осіб, які з’явилися на тестування.

Після переатестації в Генеральній прокуратурі України залишилися працювати менше половини прокурорів.