Близько трьох сотень селян з'їхалося на пікет під стіни Рівненської облдержадміністрації, аби висловити своє обурення спробами приєднати їх населені пункти до Рівненської міської ОТГ.

Автоколона з жителями сіл Городок, Обарів та Бронники приїхала під стіни обласної державної адміністрації, аби висловити свою думку: хочуть утворити Городоцьку ОТГ, як передбачено було у перспективному плані раніше, а от до Рівного – у склад міської ОТГ – не хочуть. А саме таку пропозицію передали на затвердження у Кабінет Міністрів, після розгляду в області.

Читайте також: Врахували майже всіх: як сформували об`єднані громади на Рівне нщині (ПОРІВНЯЛЬНІ КАРТИ)

До людей вийшов заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Читайте також: До Рівного не хочуть: села навколо домовились про окрему громаду?

Проте пікетувальники зустріли його вигуками "Ганьба!" та вимагали зустрічі з головою Рівне нської облдержадміністрації Віталієм Ковалем.

За словами голови Городоцької сільської ради Олесі Ткачук, її сільрада цілком спроможна. А от над бюджетами Бронниківської та Обарівської сільських рад треба попрацювати. Та це не заважає утворити одну спроможну громаду:

- У нас є ще землі. Люди не згідні з тим, щоб нас заводи «коптили», а всі гроші йшли у місто. Окрім того, у міській раді при такому об’єднанні буде від сили чотири депутати від усіх сільських рад, а у них буде 50. Весь дохід буде плануватись і складатись у Хомка. То що наші п’ять депутатів проти 50 зможуть відвоювать для свого села? В ОТГ у нас будуть свої депутати, один голова, старости сільські, які зможуть сісти і помірковано поділити бюджет поміж усіма.

Читайте також: Укрупнення ОТГ не уникнути: все на догоду Рівному та Дубно

Активіст Микола Вознюк наголошує: Городоцька громада, у визначених попередньо межах, досить спроможна.

- Якщо Рівне хоче комусь допомогти, то нехай допомагає депресивним районам, де низький коефіцієнт спроможності. Нам не треба! Ми самі можемо комусь допомогти!

Читайте також: Села приєднають до Рівного, щоб уникнути шантажу 

 За словами Ігоря Тимошенка, план формування громад Рівне нської області знаходиться зараз на розгляді в Кабінеті Міністрів України.

- Далі процедура така: він приймається з зауваженнями або в такому вигляді, як затвердили в області. Тобто очікуємо рішення Кабінету Міністрів. Як вирішиться питання з Городоцькою ОТГ, все залежатиме від того, як побачать формування по методиці. А там мова йде про обласний центр та 20-кілометрову зону навколо. Окрім того акцент ставився на підсилення міст обласного значення, це при тому, що ми розуміємо – Городоцька громада самодостатня. Але є методика.

Активісти запевняють: люди готові пікетувати адмінбудівлі, голодувати та перекривати дороги, але розуміють, що це протизаконно. Та зупинятися не планують.

Читайте також: Чому ОТГ з Рівне нщини може навчити львів'ян