Пояснили, чому за полірування зірки у Рівному заплатять 50 тисяч гривень

1103 0

Ми у соцмережах:

Пояснили, чому за полірування зірки у Рівному заплатять 50 тисяч гривень

П’ятдесят тисяч гривень з міського бюджету Рівного цього року управління ЖКГ витратить на… «шліфування та полірування зірки Вічного вогню на Великому військовому меморіалі». Саме так найменували договір, який посадовці міськради підписали з комунальним підприємством «Спецкомбінат — ритуальна служба». Ця сума викликає подив, проте у спецкомбінату є пояснення, чому так дорого.

Військовий меморіал у Рівному — на вулиці Дубенській. Щороку там проводять вшанування загиблих на війні, тож пам’ятники та стелу спецкомбінат, відповідальний за утримання рівненських кладовищ, доглядає. Відповідно до договору, «відполірувати зірку» мають до кінця 2020 року.

Чому так довго та чому так дорого — пояснив головний інженер КП «Спецкомбінат — ритуальна служба» Анатолій Вовк:

— У Рівному є багато меморіальних комплексів, пам’ятників та знаків. Частина потребує або реставрації, або відновлення, проте усі ми підтримуємо у належному стані. Щодо зірки Вічного вогню, то до визначних дат: Дня звільнення Рівного, Дня Перемоги, Покрови і т.п. — ми її поліруємо, а заодно і пам’ятник солдату, і ордени, і барельєф.

Підписаний договір — не на одноразове полірування, а на роботи, які ми здійснюватимемо протягом року, бо ж і граніт псується, і шви пошкоджуються, і метал окислюється. П’ятдесят тисяч — це планова сума, вона може змінитися, адже ми зробили розрахунок, спираючись на попередні роки.

До слова, у день, коли підписали договір про зірку Вічного вогню, управління ЖКГ і спецкомбінат уклали ще один, вартістю 160 тисяч гривень, — на «послуги по догляду за гранітними та мармуровими поверхнями на об’єктах міста». За умовами цього договору, спецкомбінат має провести ремонт та очищення пам’ятників та стел у Рівному/


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також