6-ті роковини початку агресії РФ: Україна закликає посилити тиск на окупантів

Фото Укрінформ-UATV

МЗС України закликає міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний та економічний тиск на Росію.

Про йдеться в заяві відомства з нагоди 6-ї річниці початку збройної агресії РФ проти України.

“20 лютого 2014 року російські війська розпочали окупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, підірвавши мир та безпеку на континенті, – йдеться у заяві. – Наслідки вчиненого Росією міжнародного злочину трагічні – окупація частини території України, десятки тисяч загиблих і поранених, півтора мільйона внутрішньо переміщених та мільйони українських громадян, змушених жити на тимчасово окупованих територіях в умовах терору та системних порушень прав людини”.

Читайте також: Росія тисне на країни Європи, – міністр оборони Німеччини

У відомстві також нагадали, що РФ продовжує ігнорувати свої міжнародні зобов’язання як держави-окупанта. Репресій зазнає корінний народ Криму – кримські татари. Переслідування за політичними мотивами на основі сфабрикованих звинувачень стали звичною практикою для російської окупаційної влади.

“Вимагаємо від Росії приступити до безумовного виконання власних зобов’язань як сторони міжнародного збройного конфлікту, негайного припинення вогню та початку врегулювання ситуації на Донбасі на основі домовленостей, досягнутих у межах міжнародних форматів, – наголосили в МЗС. – Закликаємо міжнародне співтовариство до подальшого посилення політико-дипломатичного й економічного тиску на РФ з метою припинення її збройної агресії проти України, звільнення незаконно ув’язнених українців, виконання відповідних рішень міжнародних організацій і судових інстанцій, звільнення тимчасово окупованих територій та повернення Росії у міжнародне правове поле”.

Нагадаємо, в МЗС викликали російського дипломата через затримання ФСБ українських рибалок.

Прямой эфир