Новини

“ЄС” вимагає звіту уряду з питання евакуації українців з Китаю та відставки міністра охорони здоров’я – Княжицький

“ЄС” вимагає звіту уряду з питання евакуації українців з Китаю та відставки міністра охорони здоров’я – Княжицький

Фото: Facebook

Фракція “Європейська Солідарність” вимагає звіту від уряду з питання про евакуацію українців з Китаю, а також відставки міністра охорони здоров’я.

Про це в кулуарах парламенту заявив депутат фракції “Європейської Солідарності” Микола Княжицький.

“Те, що відбувається в Україні, інакше як жахом назвати не можна. Тому що, на жаль, сучасна влада поставила українців в такі умови, коли ані комунікаційна політика не була проведена вчасно, не було вибрано того місця, де українці зможуть перебувати. Наші земляки, які опинилися в такий трагічний і неприємний час в Китаї повинні себе відчувати на своїй землі абсолютно захищеними. Люди, які їм допомагають, повинні теж відчувати себе абсолютно захищеними”, – сказав Княжицький.

Він зауважив, що те, що ані Міністерство охорони здоров’я, ані український уряд не зробили нічого для того, щоб той сором, який ми зараз спостерігаємо, з прийняттям українців з Китаю припинився, викликає набагато більше питань.

“Європейська Солідарність вимагає звіту уряду з цього питання, вимагає відставки міністра охорони здоров’я. Ми категорично не погоджуємося з такою жахливою організацією евакуації українських громадян. Очевидно, нічого крім сорому не можуть викликати численні акції. які проходять на заході та сході України. Ми закликаємо всіх не спекулювати на цій жахливій темі, і з розумінням поставитися до того, що люди, яких ми евакуюємо з Китаю – це наші земляки, українці. Інші країни зробили це дуже давно”, – додав Княжицький.

Разом з тим, зазначив депутат, “ЄС” вважає неприпустимим, коли президент Зеленський особисто дорікає українцям в тому, що вони переживають за наслідки коронавірусу.

“Це Ваш обов’язок та обов’язок вашої влади зробити все, щоб українці були захищеними. Це був ваш обов’язок, щоб українці були евакуйовані з Китаю ще наприкінці січня або на початку лютого так, як це зробили більшість цивілізованих європейських країн. Повний непрофесіоналізм, який ви демонструєте і демонструє ваша влада, призводить лише до хаосу в Україні. Очікувати від дилетантів і непрофесіоналів того, що країна яка веде війну зможе ефективно захиститися і від агресора, і від хвороб та епідемій, очевидно не можна. Це найбільше турбує українців. Будьте фахівцями”, – завершив Княжицький.

Нагадаємо, літак авіакомпанії SkyUp, яким з Китаю до України будуть евакуйовані 49 українців і близько 25 іноземців, вилетів із Києва о 02:50.

Раніше президент Володимир Зеленський під час брифінгу за підсумками засідання РНБО, присвяченого ескалації конфлікту на Донбасі, почав говорити про ситуацію з коронавірусом.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.