Екс-президента Південної Кореї засудили до 17 років в'язниці за корупцію

Екс-президента Південної Кореї засудили до 17 років в'язниці за корупцію

Його повернули під варту, хоча раніше звільнили під заставу

Екс-президента Південної Кореї засудили до 17 років в'язниці за корупцію
фото DR

У Південній Кореї Апеляційний суд засудив колишнього президента Лі Мен Бака до 17 років позбавлення волі за звинуваченням у корупції. Екс-президента повернули під варту після звільнення під заставу. Про це 19 лютого з посиланням на Yonhap повідомляє RFI.

У жовтні 2018 року суд нижчої інстанції засудив Лі Мен Бака до 15 років ув'язнення і до штрафу в понад $15 млн. У березні 2019 року його звільнили під заставу за станом здоров'я.

Суд тоді визнав, що екс-президент користувався своїми повноваженнями в інтересах компанії з виробництва автозапчастин DAS, якою він фактично володів (за документами компанія належить його брату). Колишнього президента звинувачують також в отриманні хабарів від компанії Samsung Electronics.

Апеляційний суд встановив, що Лі Мен Бак отримав хабарів на суму близько $8 млн і привласнив $21 млн у компанії DAS. Сам екс-президент відкинув звинувачення. Він стверджує, що не є власником DAS.

78-річний Лі Мен Бак був президентом Південної Кореї з 2008 по 2013 рік. Він став четвертим колишнім південнокорейським лідером, засудженим за кримінальною статтею, нагадує видання.

Як відомо, у квітні 2018 року екс-президента Південної Кореї Пак Кін Хе засудили до 24 років ув'язнення у справі про корупцію і зловживання службовим становищем.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло