Новини

Венедіктова хоче скасувати амністію для учасників Революції гідності

Венедіктова хоче скасувати амністію для учасників Революції гідності

Виконувач обов’язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова виступила за скасування закону про амністію учасникам Революції гідності.

Про це вона розповіла в інтерв’ю LB.ua.

Це, на думку глави ДБР, дозволить нарешті розслідувати справи Майдану.

“Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон треба скасувати. Крім того, ми розробили законопроєкт про заочне засудження, який було направлено всім головам фракцій та Денису Монастирському (голова комітету з питань правоохоронної діяльності – ред.). Дуже сподіваємось, що депутати його підтримають. Оскільки далі ми не можемо рухатися. Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх… Але без цього, повторюсь, рухатися далі (у справах Майдану – ред.) неможливо”, – заявила Венедіктова.

За її словами, закон про амністію “перешкоджає об’єктивно нам розслідувати вбивства правоохоронців”.

“Було вбито 78 мітингувальників і 13 правоохоронців. З точки зору справедливості, ми мусимо пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав”, – підкреслила Венедіктова.

Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, у річницю масових розстрілів мітингувальників на Майдані у 2014 році, п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко наголосив, що Україна має пам’ятати, яку високу ціну заплачено за перемогу Революції Гідності.

МИ НЕ ДОЗВОЛИМО ПРОРОСІЙСЬКИМ РЕВАНШИСТАМ ЯНУКОВИЧА ЗНИЩИТИ НАДБАННЯ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ – ПОРОШЕНКО

Зазначимо, сьогодні пам’ять загиблих активістів наодинці вшанували Володимир Зеленський з дружиною. При цьому охорона глави держави не допускала родичів Героїв Небесної Сотні покласти квіти біля меморіалу загиблим.

ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ: ШОСТІ РОКОВИНИ

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.