Новини

Україна повинна виступати центром об’єднання всіх антиросійських сил – Чубаров

Україна повинна виступати центром об’єднання всіх антиросійських сил – Чубаров

Для деокупації Криму Україна повинна стати центром сил, які виступають проти російської агресії в усьому світі.

Про це в четвер у Києві під час круглого столу “Крим: шість років потому. Шляхи та механізми деокупації півострова” заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє “Укрінформ“.

“Саме українська держава зараз повинна бути генератором і виступати центром об’єднання всіх антиросійських сил з метою зупинити широку російську агресію в усьому світі. Ми повинні взяти на себе цей виклик і це завдання”, – сказав Чубаров.

Крім того, зазначив він, необхідно бути чіткими в формулюванні своїх цілей і завдань, щоб ніхто не думав, що відновлення контролю над окремими районами Донецької і Луганської областей та відновлення державного суверенітету над Кримом – це різні за часом задачі.

“Там, де слово “Донбас” – відразу слово “Крим”. Там, де дія про Донбас – відразу дія про Крим. І навпаки. І під це – вже будь-який діалог”, – заявив Чубаров.

Як підкреслив політик, будь-які переговори з Росією повинні вестися з позицій відновлення територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

“Будь ласка, якщо ви вимагаєте діалогу з Путіним або переговорів в рамках нормандської четвірки, то ви сідаєте за стіл переговорів для того, щоб говорити про територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим і Севастополь. Усе. Іншої позиції не може бути”, – наголосив Чубаров.

Раніше лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що пустити воду в окупований Крим означає здати Росії кримських татар.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.