Новини

Шоста річниця анексії Криму: Чехія підтримає Україну на засіданні Генасамблеї ООН

Шоста річниця анексії Криму: Чехія підтримає Україну на засіданні Генасамблеї ООН

Чехія обіцяє підтримати Україну в питанні невизнання анексії Криму на сьогоднішньому засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

Про це повідомляє пресслужба МЗС Чехії.

Як зазначається, шість років тому, 20 лютого 2014 року, розпочалася незаконна російська окупація Криму.

“Ця окупація призвела до організації незаконного референдуму і подальшої анексії півострова Росією 18 березня 2014 року, що є грубим порушенням міжнародного права”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, Чехія разом з Європейським союзом та більшістю держав “не визнає і рішуче засуджує анексію Криму і продовжує повністю підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України у межах її міжнародно визнаних кордонів”.

“Ця позиція представлена Чеською Республікою на різних міжнародних форумах, у тому числі, на сьогоднішньому пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН по ситуації на тимчасово окупованих територіях України”, – зазначили в МЗС Чехії.

Нагадаємо, 20 лютого Генеральна асамблея ООН збереться на пленарне засідання щодо ситуації на окупованих територіях України.

18 лютого о 5 ранку російська гібридна армія атакувала українські опорні пункти в районі Золотого. Штаб ООС повідомив, що збройні формування Росії атакували позиції поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. За його даними, ЗСУ вже зазнали втрат.

У результаті бою поблизу Золотого загинув один український воїн, четверо отримали поранення.

Президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради національної безпеки і оборони.

За словами п’ятого президента України, лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка, наступ російських військ в районі Золотого – це той “мир”, який може надати президент РФ Володимир Путін Україні.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.