Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: NeONBRAND Unsplash

З вересня Італія стане першою країною в світі, де будуть проходити уроки з клімату. Влада зобов’язала державні школи проводити цей урок щонайменше годину на тиждень. Про це повідомив Лоренцо Фіорамонті, міністр освіти Італії.

Таким чином щорічна навчальна програма італійських школярів включатиме 33 години предмету, на якому будуть розповідати про зміни клімату та сталий розвиток.

У січні 2020 року вчителів вже почали готувати до викладання за новою навчальною програмою. Сама ж програма з вивчення клімату буде створена за допомогою експертів в галузі з Оксфорду та Гарварду.

Екологічні групи в Італії підтримали це рішення, але також наголошують, що відповідальність за виправлення кліматичної кризи, в якій людство знаходиться зараз, не може бути передана наступному поколінню.

Лоренцо Фіорамонті. Фото: Remo Casilli Reuters

Автор ініціативи, 42-річний міністр освіти Лоренцо Фіорамонті, раніше викладав політекономію в Університеті Преторії, що в Південнії Африці. В той же час він є учасником антиурядової спілки  «‎Рух п’яти зірок»‎, що зробила екологічні проблеми центром своєї ідентичності. У вересні минулого року Фіорамонті заохочував студентів брати участь у кліматичних протестах замість відвідування занять.

Він підтримує рух, започаткований Гретою Тунберг, і вважає, що в майбутньому поколінню студентів «‎загрожує руйнування довкілля та нестійка модель економічного зростання».

Читайте також: У 2020 році ООН відкриє в Україні онлайн-курси зі сталого розвитку

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button