Зеленський зустрівся з родинами героїв Небесної сотні / Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський вважає, що герої Небесної сотні відстояли українську незалежність.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він сказав сьогодні на зустрічі з рідними тих, хто загинув під час Євромайдану.

Так, відповідаючи на запитання батька одного з героїв, Владислава Зубенка, президент сказав: "Для мене Герої Небесної Сотні - це люди, які відстоювали й відстояли незалежність нашої країни. Відстояли, незважаючи на те, що в нас почалася війна. Ці люди не дали можливості розколоти країну. Це наше ядро, це головне, що в нас є. Тому я вважаю, що вони герої".

Відео дня

Читайте такожДБР домовилось з прокурором Гаазького суду активно співпрацювати щодо "справ Майдану"

Зеленський запевнив, що розслідування справ Майдану триває, і винні у злочинах будуть покарані. Він також пообіцяв повністю завершити розслідування.

"Знайте, що для мене особисто – це одна з пріоритетних справ. Ми робили все, щоб навіть після перезавантаження Генеральної прокуратури і керівництва Державного бюро розслідувань ми не втратили деталей цієї справи та продовжили розслідування", - сказав глава держави.

Читайте такожМіж слідчими ДБР у справах Майдану і прокурорами є повне взаєморозуміння – Донський

Присутній на зустрічі генпрокурор Руслан Рябошапка зазначив, що слідство триває. Він повідомив, що у справах Майдану вже засуджено 44 людини.

"Жоден доказ не втрачено, жодна справа не втрачена. Нічого не пропало. І жоден день розслідування не втрачено", - сказав він.

Президент пообіцяв розслідування злочинів  / Фото: Офіс президента

У свою чергу тимчасово виконуюча обов'язки директора Держбюро розслідувань Ірина Венедіктова пообіцяла відкритий конкурс на посаду керівника нового Управління зі справ Майдану.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, у день шостої річниці розстрілів на Майдані, родичі загиблих пікетували під Офісом президента з вимогою покарання вбивць.