Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи про недостовірне декларування колишнім народним депутатом від “Партії регіонів” Геннадієм Бобовим.

Про це “Слідство.Інфо” дізналося з ухвали суду за 13 лютого. 

За версією офіційного слідства, у своїх деклараціях за 2015-2019 роки депутат двох скликань парламенту не вказав фінансові зобов’язання у розмірі 52 мільйони гривень та компанію з часткою у майже пів мільйона гривень. Окрім цього, він також не вказав садибу своєї сім’ї вартістю в 2,3 мільйона швейцарських франків (приблизно 57 мільйонів гривень станом на лютий 2020 року). На території комплексу розташовані два будинки площею 88 і 134 квадратних метри, сад площею на понад тисячу квадратів, пасовище на 500 квадратних метрів і частину скелі.

Підозру Бобову оголосили наприкінці січня цього року. Антикорсуд отримав обвинувальний акт щодо недостовірного декларування екснардепа 12 лютого. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Нардеп Герега приховав дві вілли в Іспанії

Ім’я народного депутата також уже лунало у ЗМІ. На переконання громадських активістів, Бобов може бути замовником убивства черкаського журналіста Василя Сергієнка у 2014 році. Бобов неодноразово ставав фігурантом матеріалів Сергієнка щодо земельних махінацій.

Нагадаємо, що Василя Сергієнка знайшли мертвим 5 квітня 2014 року у лісі на Черкащині. Перед тим журналіста викрали з дому та катували. У 2017 році Нацполіція затримала ймовірного організатора вбивства — колишнього начальника охорони Бобова. Утім, улітку 2019 року суд відпустив Мельника під домашній арешт. 

Сім’я та друзі Сергієнка після його смерті заснували журналістську премію, якою відзначають найкращі матеріали українських розслідувачів.

Раніше “Слідство.Інфо” розповідало про вбивство черкаського журналіста Вадима Комарова. У травні 2019 року його кілька разів ударили металевим предметом по голові, коли він ішов вулицею. На думку його колег, до такого жорстокого вчинку проти журналіста призвела критика місцевої влади. Зокрема, правоохоронці перевіряли причетність батька місцевого чиновника до замаху на Комарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Вбивство черкаського журналіста Комарова: поліція озвучила ключові версії

Вадим Комаров помер вночі 20 червня. Після нападу журналіст півтора місяця пробув у комі й після декількох операцій так і не отямився. Комаров писав про розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво й корупцію в Черкаській міськраді.