Відомий український лікар і телеведучий Євген Комаровський, поради якого по захисту від коронавірусу нещодавно висміяли в мережі, зробив емоційне звернення до панікерів, які влаштували справжню істерику з нагоди приїзду евакуйованих з Китаю українців.

Його він опублікував на своїй Facebook-сторінці та на YouTube-каналі.

“Хотілося сказати … звернення почати брати і сестри. Але таке враження, що брати і сестри в нашій країні просто скінчилися! Мораль, інтелект, все це скінчилося. Ті люди з мораллю і інтелектом вже виїхали звідси … люди, що ви робите, що відбувається? Небувала криза моралі і запасів інтелекту. Не вакцинувати дітей – не боїмося. Жерти базарні консерви і вмирати від ботулізму – не боїмося (навіть знаючи, що сироватки немає). Ковтати у будь-якому випадку антибіотики – не боїмося. Ремені безпеки – для слабаків. Сурогатний алкоголь – наша все. Любов і повага до медпрацівників – зашкалюють. Валідол – від інфаркту, пустирник від депресії, вітаміни для імунітету, гомеопатія – від усього. Грипу, правця, кору, туберкульозу, сифілісу, коклюшу і т.д. і т.п. не боїмося”, – не стримуючи емоцій, сказав він.

Також доктор попросив припинити панікувати і набратися “хоч трохи мізків”.

“Припиніть цю паніку … Де ваша віра, мораль, моральність? Наберіться хоч трохи мізків … Всі істерики з приводу того, що поруч з нами розміщено людей із Китаю і тому ми помремо – це ознака неадекватності, нестачі інтелекту і відсутності моралі”, – додав Комаровський.