Новини

Ситуація з евакуацією українців з Китаю показала повний провал комунікаційної політики Зеленського – Синютка

Ситуація з евакуацією українців з Китаю показала повний провал комунікаційної політики Зеленського – Синютка

Ситуація з евакуацією українців з Китаю показала повний провал комунікаційної та інформаційної політики влади.

Про це сказав депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка в коментарі журналістам.

“Все, що зараз відбувається – це повний провал комунікаційної та інформаційної політики влади. Все, що треба було зробити не так і все, що можна було не зробити, у цьому влада добилась якихось шалених  і  незрозумілих успіхів. Заяви високопосадовців, починаючи від заступника міністра охорони здоров’я, який почав розказувати, що евакуйованих розмістять у чотирьох різних місцях країни і закінчуючи абсолютною відсутністю безпеки та захисту. Це величезний виклик суспільству і влада зробила все можливе, щоб збурити людей”,- зазначив Синютка.

Він вважає, що реакція людей є очевидною, оскільки вони не відчувають захисту від влади.

“Вони бачать, наскільки влада себе поводить безпорадно і не здатна реагувати на виклики. Ми маємо приклад наших сусідів поляків, які чітко заявили про те, що вони будуть розміщувати своїх евакуйованих з Китаю громадян на базі біля Вроцлава. Прийняли у Парижі своїх співгромадян, які відповідно пройшли карантин. Ми маємо Сполучені Штати, які заявили, що карантин евакуйовані будуть проходити на військовій базі, а українська влада метається з боку в бік. Вона своїм невмінням і непрофесійністю породжує в людей страх, і все те, що відбувається в Полтаві – це природна реакція людей на небезпеку”,- додав він.

Нагадаємо, що під час огляду пасажирів та членів екіпажу авіарейсу з Уханя, медики, що супроводжували людей на борту, не виявили жодних симптомів гострих респіраторних захворювань.

ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРОКОМЕНТУВАВ СИТУАЦІЮ З ЛІТАКОМ З КИТАЮ: “БАКТЕРІОЛОГІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ НЕМАЄ”

Нагадаємо, авіарейс PQ7302 з евакуйованими з китайського Уханя українцями і іноземцями прибув до аеропорту “Бориспіль”, але на дозаправку.

До того літак близько години кружляв у небі над Харковом.

У зв’язку з поширенням інформації про те, що евакуйованих українців із Уханя можуть розмістити у медичному центрі внутрішніх військ МВС “Нові Санжари”, місцеві жителі перекрили дорогу.

19 лютого повідомлялося, що на літак компанії Sky Up, який евакуює українців з Китаю, з’явилися всі 48 українців, а також 29 іноземців, яких Україна вивезе з КНР за домовленістю з їхніми державами.

Пізніше заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що на борт літака, який виконує спеціальний рейс з китайського міста Уханя в Україну, сіли 73 пасажири, чотирьом відмовили в евакуації.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.