Новини

Справа Шеремета: суддя відмовив адвокату у доступі до частини матеріалів справи Антоненка

Справа Шеремета: суддя відмовив адвокату у доступі до частини матеріалів справи Антоненка

Фото: Facebook

Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання захисту військового і музиканта Андрія Антоненка про зміну запобіжного заходу.

Про це повідомляє LB.ua.

Адвокати просили суд змінити запобіжний захід на будь-який інший, крім тримання під вартою.

Суддя Соколов повідомив, що слідчий Національної поліції Бирко відмовився надати частину матеріалів справи на прохання адвоката, оскільки, за його словами, це “може зашкодити подальшому досудовому розслідуванню”.

“З моменту обрання запобіжного заходу нових аргументів для зміни (запобіжного заходу – ред.) адвокатами не було подано, минуло менше, ніж місяць, тому є всі підстави, щоб не розглядати клопотання адвокатів. Це було б логічно”, – сказав прокурор Зузак.

Адвокат Кулик заявив, що інформація прокуратури не відповідає дійсності.

“Щогодини перебування особи під вартою зменшує ризики (того, що він може переховуватися від слідства – LB.ua). Це передбачено практикою ЄСПЛ і принципом Лeтeльє. Крім того, ми додаємо нові документи, які свідчать про нові обставини”, – апелював адвокат.

Адвокати, зокрема, надали суду висновок судово-психологічної експертизи Яни Дугарь, що, на думку захисту, встановлює правдивість її свідчень про те, що вона не обговорювала, не планувала з Антоненком або Кузьменко вбивства Павла Шеремета.

“Це руйнує версію прокуратури, мовляв, цей злочин провернула група нацистів із жахливим мотивом”, – сказав Кулик.

Зі свого боку прокурор Зузак клопотав про приєднання висновків трьох експертиз для визначення зросту осіб, які встановили вибухівку під авто Шеремета. За його словами, ці документи свідчать про розбіжність висновків про зріст осіб, причетних до вбивства, а тому потрібно проводити нові експертизи.

Антоненко вкотре розповів про обставини знайомства з підозрюваними.

У СЛІДСТВА НЕМА ЖОДНИХ ДОКАЗІВ ПРОТИ АНТОНЕНКА – АДВОКАТ

Нагадаємо, 14 лютого дитячого хірурга Юлію Кузьменко, підозрювану у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, Київський апеляційний суд залишив під вартою до 3 квітня 2020 року.

Нагадаємо, 5 лютого Печерський районний суд Києва вже подовжив запобіжний захід Антоненку.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.