Голову ОДА в минулому консультував нинішній керівник найбільшої митниці, який не платив податків і заробив Бентлі

Журналістка BIHUS.info Валерія Іванова звертає увагу, що керівника на той час фірми, а нині голову Рівненської ОДА, консультував нинішній в.о. начальника Чорноморської митниці. Після чого фірму звинувачували в ухилянні від сплати податків
Джерело
Фото з програми BIHUS.info

Очільник Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль в минулому керував фірмами. Слідчі виявили, що фірма «Інвесттрейдсервіс», де він був гендиректором в 2012-2017-му, занижувала у митних деклараціях вартість продукції, ухиляючись від сплати податків.

У той час Коваля з бізнесових питань консультував чоловік, який і сам не платив податків, а згодом став очільником митного посту «Луцьк». Його звати Олександр Щуцький. Про це та інших митників йдеться у розслідуванні про старі обличчя нової митниці від BIHUS.info.

«Четверта влада» звернулася до речника Віталія Коваля із проханням влаштувати розмову, щоб запитати, що саме голові РОДА радив Щуцький. Але ні можливості поставити запитання, ні відповіді на нього ми не отримали.

За консультації з бізнесових питань Віталій Коваль заплатив Олександру Щуцькому 140 тисяч гривень. Це видно з декларації Щуцького за 2015 рік.

Олександр Щуцький – колишній очільник митного посту «Луцьк». Тепер він виконує обов'язки керівника Чорноморської митниці.

У 2017 році у інтерв'ю «Громадському.Волинь» він розповів, що йому соромно їздити на Бентлі. А ще сказав, що усе своє рухоме майно, а це Бентлі, BMW, Ауді, три Мерседеси, Рендж Ровер та катер, купив до того, як почав працювати на державній службі.

Але журналістки BIHUS.info у своєму розслідуванні показують, що офіційного бізнесу до роботи на митниці Щуцький не мав. Він це сам підтвердив.

– Він все ж був держслужбовцем – очолював управління забезпечення Держслужби з надзвичайних ситуацій. Між ДСНС і митницею офіційно він не заробив жодної копійки. Хоча саме тоді у Щуцького з'явилася більшість перерахованого майна, – каже журналістка Валерія Іванова у матеріалі.

Олександр Щуцький каже, що заробляв гроші на своє майно, консультуючи бізнесменів із ділових питань. Він працював у холдингу, який не назвав, і не пам'ятає, чи платив податки.

– Як всі люди на той час – якось виживав, – каже Щуцький журналістці.

Говорить, що Ковалю радив своє бачення ведення бізнесу. І вважає ці консультації досить успішними. 

Віталій Коваль, як і раніше, не хоче говорити із журналістами «Четвертої влади» про свій бізнес.

Раніше ми звертались до нього із проханням пояснити, чому суд арештовував його майно та готівку, на що він брав півмільйонні кредити в доларах та чому хотів стати банкрутом.

Але журналістка не встигла поставити свої запитання, бо він відповів, що його минуле не стосується теперішньої посади, і швидко пішов.

Більше читайте у матеріалі: Значні борги, арешт майна, пів мільярда тендерів: про що не хоче говорити голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.


Підписуйтесь на канал «Четвертої влади» у телеграмі або на сторінку у фейсбуку.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте