Новини

“Виявлення” коронавірусу в Україні: СБУ шукає організаторів фейкової розсилки від імені МОЗ

“Виявлення” коронавірусу в Україні: СБУ шукає організаторів фейкової розсилки від імені МОЗ

Служба безпеки України встановлює організаторів фейкової розсилки щодо начебто виявлення в Україні смертельного коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Служба безпеки України вживає невідкладних заходів із встановлення обставин розсилання нібито від імені вітчизняного Міністерства охорони здоров’я листів з фейковою інформацією щодо начебто виявлення в Україні вірусу COVID-19”, – йдеться у повідомленні.

Як стверджують у спецслужбі, вже зараз можна стверджувати, що лист був розісланий з використанням одного з іноземних сервісів поштових повідомлень з підміною адреси відправника.

Наразі фахівці Служби безпеки України досліджують телекомунікаційне обладнання МОЗ для з’ясування всіх обставин інциденту.

Нагадаємо, на літак компанії Sky Up, який евакуює українців з Китаю, з’явилися всі 48 українців, а також 29 іноземців, яких Україна вивезе з КНР за домовленістю з їхніми державами.

Крім того, китайські вчені заявили про подолання піку епідемії коронавірусу, адже приблизно 80,9% випадків захворювання класифікують як легкі.

Зазначимо, міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька розповіла, що перед евакуацією громадян України будуть перевіряти на наявність всіх симптомів, властивим хворим на коронавірус.

Президент Володимир Зеленський під час брифінгу за підсумками засідання РНБО, присвяченого ескалації конфлікту на Донбасі, почав говорити про ситуацію з коронавірусом.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.