Гончарук заявив, що терміново вилітає на Полтавщину, куди евакуюють українців з Китаю

Борис Ткачук, фото
Борис Ткачук
Гончарук заявив, що терміново вилітає на Полтавщину, куди евакуюють українців з Китаю  , фото
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук терміново вилітає на Полтавщину, куди евакуюють українців з Китаю, 20 лютого 2020 рік

Прем'єр Гончарук/Telegram

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що невідкладно вилітає на Полтавщину. В області, а саме в медичному центрі у селищі Нові Санжари, планують розмістити евакуйованих з Китаю українців та іноземців.

Прем’єр написав, що у Нових Санжарах розмістять оперативний штаб уряду.

Нагадаємо, літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями та іноземцями зранку 20 лютого приземлився у Харкові. На борту перебувають 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі. Зазначається, що всі здорові та без симптомів коронавірусу.

З аеропорту евакуйованих на транспорті Державної служби з надзвичайних ситуацій та під охороною поліції відвезуть до медичного центру «Нові Санжари» на Полтавщині. Там вони пробудуть на обсервації 14 днів. Медичний центр буде повністю ізольований та переведений «на суворий режим бактеріологічної безпеки».

Утім жителі Нових Санжар вийшли на мітинг проти розміщення евакуйованих у їхньому медичному центрі. У протестувальників сталися сутички з поліцією. Правоохоронці закликали до спокою та встановили понад 10 найагресивніших людей, з якими провели роз'яснювальні бесіди.

Усі новини про новий китайський коронавірус ви можете знайти на нашому сайті за хештегом коронавірус.

читайте також
«Другий Чорнобиль», «геноцид українців» чи «помста за Зеленського»? Як не панікувати через евакуацію людей з Китаю

За останніми даними, загальна кількість інфікованих китайським коронавірусом зросла до 75 725, більшість випадків зафіксували на материковому Китаї. Відомо про 2 128 летальних випадків, більшість із них на материковому Китаї. Водночас вилікувались 16 353 людей.



Поділитися: