Новини

“Коронавірус” в Україні: навіть голова ОДА не знав про розміщення евакуйованих з Китаю у Полтавській області

“Коронавірус” в Україні: навіть голова ОДА не знав про розміщення евакуйованих з Китаю у Полтавській області

Ані голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, ані очільник Новосанжарської районної державної адміністрації Владислав Васюта нібито не знали про те, що евакуйованих із Китаю громадян влада планує розмістити у медичному закладі Нацгвардії у Нових Санжарах.

Про це “Главкому” розповіла голова селищної ради Нових Санжарів Інна Коба.

Зі спілкування з очільником області пані Коба дізналася, що нібито пан Синєгубов сам дізнався про рішення центральної влади привезти евакуйованих з Китаю до Нових Санжарів о 7:00.

“Я запитала, чому органи місцевого самоврядування не надали інформацію, адже люди ідуть до мене, а я не знаю, що говорити. Адже я тут єдина людина з влади, до якої можна прийти, додзвонитися… Якщо була інформація про те, що будуть везти людей до нас, до санаторію Нацгвардії, чому не повідомили нам? Чому не повідомили селищну раду? Я не думаю, що на рівні області не знали, що буде така ситуація”, – переповіла вона зміст розмови з керівником області.

Селищна голова також повідомила, що обласна влада нині намагається переконати місцевих мешканців, що усі громадяни, які прибули з Китаю, не хворі. Але громадськість словам не вірить.

Нагадаємо, депутати Новосанжарської селищної ради ухвалили звернення до президента України Володимира Зеленського, міністерки охорони здоров’я Зоряни Скалецької, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та нардепа Костянтина Касая про неможливість прийняти у медичному центрі Нацгвардії на карантин евакуйованих з Китаю.

Нагадаємо, що під час огляду пасажирів та членів екіпажу авіарейсу з Уханя, медики, що супроводжували людей на борту, не виявили жодних симптомів гострих респіраторних захворювань.

ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРОКОМЕНТУВАВ СИТУАЦІЮ З ЛІТАКОМ З КИТАЮ: “БАКТЕРІОЛОГІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ НЕМАЄ”

Нагадаємо, авіарейс PQ7302 з евакуйованими з китайського Уханя українцями і іноземцями прибув до аеропорту “Бориспіль”, але на дозаправку.

До того літак близько години кружляв у небі над Харковом.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер на брифінгу заявив, що Харків є транзитним пунктом – навіть якщо літак сяде там, людей потім доправлять до Борисполя. “У нас їх розміщувати не будуть”, – сказав він.

У зв’язку з поширенням інформації про те, що евакуйованих українців з Уханя можуть розмістити у медичному центрі внутрішніх військ МВС “Нові Санжари”, місцеві жителі перекрили дорогу.

19 лютого повідомлялося, що на літак компанії Sky Up, який евакуює українців з Китаю, з’явилися всі 48 українців, а також 29 іноземців, яких Україна вивезе з КНР за домовленістю з їхніми державами.

Пізніше заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що на борт літака, який виконує спеціальний рейс з китайського міста Уханя в Україну, сіли 73 пасажири, чотирьом відмовили в евакуації.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.