Новини

Сутички у Нових Санжарах: поліція перейшла у наступ

Сутички у Нових Санжарах: поліція перейшла у наступ

Національна поліція у Нових Санжарах почала відтісняти людей, які протестують проти розміщення на території їхнього селища евакуйованих з Китаю українців.

Про це повідомляє кореспондентка “Прямого” Юлія Губська.

“Поліція відтісняє людей. Можливо, саме зараз під’їжджають автобуси (з евакуйованими з Китаю українцями – ред.)” – зазначила вона.

Наразі у Нових Санжарах відбуваються сутички між місцевими мешканцями та поліцією. Силовики почали відтісняти людей.  Центр протистояння знаходиться на мосту, який веде до санаторію, у якому мають розмістити евакуйованих українців. Місцеві жителі бояться, що усе селище захворіє на страшну й невиліковну хворобу та виступають проти розміщення у Нових Санжарах прибулих з Китаю громадян України.

Детальніше дивіться у відео:

Нагадаємо, що під час огляду пасажирів та членів екіпажу авіарейсу з Уханя, медики, що супроводжували людей на борту, не виявили жодних симптомів гострих респіраторних захворювань.

ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРОКОМЕНТУВАВ СИТУАЦІЮ З ЛІТАКОМ З КИТАЮ: “БАКТЕРІОЛОГІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ НЕМАЄ”

Нагадаємо, авіарейс PQ7302 з евакуйованими з китайського Уханя українцями і іноземцями прибув до аеропорту “Бориспіль”, але на дозаправку.

До того літак близько години кружляв у небі над Харковом.

У зв’язку з поширенням інформації про те, що евакуйованих українців із Уханя можуть розмістити у медичному центрі внутрішніх військ МВС “Нові Санжари”, місцеві жителі перекрили дорогу.

19 лютого повідомлялося, що на літак компанії Sky Up, який евакуює українців з Китаю, з’явилися всі 48 українців, а також 29 іноземців, яких Україна вивезе з КНР за домовленістю з їхніми державами.

Пізніше заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що на борт літака, який виконує спеціальний рейс з китайського міста Уханя в Україну, сіли 73 пасажири, чотирьом відмовили в евакуації.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.