Новини

Зеленський зустрівся з родинами Героїв Небесної Сотні та пообіцяв завершити справи Майдану

Зеленський  зустрівся з родинами Героїв Небесної Сотні та пообіцяв завершити справи Майдану

У шосту річницю розстрілу Небесної Сотні президент України Володимир Зеленський зустрівся з рідними загиблих під час трагічних подій 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Зеленський подякував присутнім за можливість поспілкуватися. Він запевнив, що розслідування справ Майдану триває, і винні у злочинах будуть покарані.

“Я як президент і влада – ми робимо все, щоб нічого не було втрачено, жодна деталь цієї справи. І попри те, як ішло слідство останні шість років, ми не лише цілком вас підтримуватимемо, а й повністю завершимо цю справу. Це наше головне завдання”, – сказав Зеленський.

Родичі загиблих під час Революції Гідності поскаржилися на те, що вже шість років чекають на результати розслідування злочинів проти учасників Майдану та покарання всіх винних.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка зазначив, що слідство триває, і багато винних у злочинах уже відповідають за скоєне.

“Тільки у справах Майдану засуджено 44 людини. Це ті, стосовно яких є остаточне рішення суду, що набрало законної сили. Це ті, хто вже несе покарання… Це і “тітушки”, і правоохоронці. Серед тих, кого ми зараз притягаємо, – це 450 осіб. Це ті, кого підозрює прокуратура і слідство у вчиненні злочинів”, – зазначив він.

Генеральний прокурор підкреслив, що всі речові докази у справі збережені та будуть використані під час судових процесів.

“Жоден доказ не втрачено, жодна справа не втрачена. Нічого не пропало. І жоден день розслідування не втрачено”, – додав Рябошапка.

Тимчасова виконувачка обов’язків директора ДБР Ірина Венедіктова нагадала, що, згідно із законом, у січні прокурори, котрі займалися справами Майдану, були переведені з Офісу Генерального прокурора до Державного бюро розслідувань. Після цього зазначений підрозділ був перетворений на Управління зі справ Майдану. За її словами, незабаром буде оголошено конкурс, на якому оберуть керівника цього управління.

“Конкурс буде відкритим, і родини Героїв Небесної Сотні зможуть надати свого представника для контролю процесу”, – наголосила очільниця ДБР.

Також Венедіктова запропонувала присутнім зустрітися в офісі Бюро та обговорити питання, які хвилюють родичів Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, виконувач обов’язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова виступила за скасування закону про амністію учасникам Революції гідності.

Читайте також: Дружина Героя Небесної Сотні заявила, що Зеленський збрехав про те, що з родинами Героїв Небесної сотні погодили обмін екберкутівців.

20 лютого у річницю масових розстрілів мітингувальників на Майдані у 2014 році, п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко наголосив, що Україна має пам’ятати, яку високу ціну заплачено за перемогу Революції Гідності.

МИ НЕ ДОЗВОЛИМО ПРОРОСІЙСЬКИМ РЕВАНШИСТАМ ЯНУКОВИЧА ЗНИЩИТИ НАДБАННЯ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ – ПОРОШЕНКО

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.