За даними МОЗ, на борту літака – 45 українців, 27 іноземців \ ДПСУ

Голова Полтавської облради Олександр Біленький вважає, що для уникнення протестів у селищі Нові Санжари, де в медичному центрі Національної гвардії планують розмістити на обсервацію евакуйованих з Китаю громадян, потрібно було вчасно інформувати місцевих жителів.

Читайте такожЧерез протести у Нових Санжарах скликають сесію Полтавської облради

Про це він написав у Facebook. «На в'їзді у Нові Санжари почалися зіткнення поліції і місцевих жителів… Я розумію, чому це відбувається. Люди не вірять у здатність держави боротися з епідемією. І, зважаючи на стан сучасної української медицини, вочевидь мають для цього певні підстави. Але є проблема і її треба вирішувати», - зазначив Біленький.

Відео дня

Він закликав жителів Полтавщини не панікувати.

«По-перше, нагадую, що люди, які евакуюються з Китаю, - не чужинці, не інопланетяни, не прокажені й не прокляті. Це наші з вами брати й сестри, які вже пройшли карантин у Китаї. З нашого боку це лише перестраховка», - додав посадовець.

За його словами, карантин – це комплекс заходів, який передбачає тимчасову повну ізоляцію. Тому для місцевих жителів шанси підхопити вірус від людей, що перебувають всередині, аж ніяк не вищі, ніж десь на базарі чи в магазині.

«Коронавірус в масовій свідомості вже перетворюється на якесь страхіття, яке гарантовано вбиває усіх, хто опинився в радіусі 100 км. Чи несе він загрозу? Звісно так! Але людям потрібно пояснити реальні ризики… Ніхто не збирається замовчувати випадки хвороби, якщо такі матимуть місце. Але наганяти паніку – теж не вихід!»,- написав Біленький.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, о 9:40 український пасажирський літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами України та іноземцями здійснив посадку в міжнародному аеропорту «Бориспіль» на дозаправку, після чого він прилетів до Харкова.

За даними МОЗ, на борту літака – 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків.

З Харкова евакуйованих людей буде доправлено на територію медичного центру «Нові Санжари», що в Полтавській області. Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У Нових Санжарах місцеві жителі протестують проти прибуття евакуйованих, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення.