Новини

Пристайко на Генасамблеї ООН: ситуація в окупованому Криму залишається дуже тривожною

Пристайко на Генасамблеї ООН: ситуація в окупованому Криму залишається дуже тривожною

Ситуація у тимчасово окупованому Росією Криму залишається надзвичайно тривожною.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на засіданні Генеральної Асамблеї ООН під час розгляду питання “Ситуація на тимчасово окупованих територіях України”, повідомляє Укрінформ.

Пристайко зазначив, що Генеральна Асамблея у свої резолюціях “висловила серйозне занепокоєння з приводу активної мілітаризації Криму Російською Федерацією як окупаційною державою, а також повідомлень про тривалу дестабілізацію Криму внаслідок переміщення туди російських систем озброєння, зокрема літаків та ракет, здатних переносити ядерну зброю”.

Міністр також наголосив, що Росія проігнорувала вимогу Генасамблеї ООН до Російської Федерації негайно вивести свої військові сили з Криму та припинити тимчасову окупацію української території.

Нагадаємо, 20 лютого Генеральна асамблея ООН збереться на пленарне засідання щодо ситуації на окупованих територіях України.

18 лютого о 5 ранку російська гібридна армія атакувала українські опорні пункти в районі Золотого. Штаб ООС повідомив, що збройні формування Росії атакували позиції поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. За його даними, ЗСУ вже зазнали втрат.

У результаті бою поблизу Золотого загинув один український воїн, четверо отримали поранення.

Президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради національної безпеки і оборони.

За словами п’ятого президента України, лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка, наступ російських військ в районі Золотого – це той “мир”, який може надати президент РФ Володимир Путін Україні.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.