Очільниця МОЗ Скалецька добровільно пробуде 14 днів на карантині разом з евакуйованими з Китаю

Павло Калашник, фото
Павло Калашник
Міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька заявила, що відправляється до медцентру у селищі Нові Санжари на Полтавщині, аби разом з евакуйованими з Уханя пробути 14 днів на карантині.

Про це Скалецька повідомила у Facebook.

Вона зазначила, що пробуде в одному приміщенні та в тих самих умовах, що й інші евакуйовані українці та іноземці.

«Сподіваюсь, що моя присутність заспокоїть як тих, хто знаходиться в Нових Санжарах, так і решту країни», — сказала Скалецька.

Міністерка запевнила, що влада ретельно підготувалася до евакуації й зробила умови перебування евакуйованих абсолютно безпечними.

«Те, що відбувалося сьогодні, та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих з Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодились провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх», — наголосила вона.

Також очільниця МОЗ нагадала, що евакуйовані з Китаю — співвітчизники.

«Вони нам не чужі. Ми живемо в одній країні та мусимо дбати про їхнє здоров’я і безпеку», — підкреслила вона.

Нагадаємо, літак з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями та іноземцями зранку 20 лютого приземлився у Харкові. На борту перебували 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі. Зазначається, що всі здорові та без симптомів коронавірусу.

Увечері 20 лютого їх привезли до санаторію в селищі Нові Санжари на Полтавщині. Місцеві жителі ще зранку блокували дорогу і намагалися не пропустити автобуси з евакуйованими, але правоохоронці відтіснили їх та звільнили дорогу.

читайте також
У Нових Санжарах — паніка через евакуйованих із Китаю людей. Ось принаймні чотири причини, чому панікувати не слід


Поділитися: