• Головна
  • "На тілі були синці": на Тернопільщині люди відмовляються вірити у самогубство юнака-односельця
11:03, 21 лютого 2020 р.

"На тілі були синці": на Тернопільщині люди відмовляються вірити у самогубство юнака-односельця

"На тілі були синці": на Тернопільщині люди відмовляються вірити у самогубство юнака-односельця

8 лютого у селі Білобожниця Чортківського району поховали 20-річного Тараса Коваля. Загадкова смерть хлопця не дає спокою його рідним і односельчанам, пише Нова.

У понеділок, 3 лютого, Тарас безслідно зник в Івано-Франківську, а 5 лютого його знайшли повішаним у… Сирецькому парку в Києві. Тіло передали для проведення експертизи. Правоохоронці порушили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 з позначкою «самогубство» Кримінального кодексу України. Попередня версія поліції про самогубство обурила рідних, адже на тілі хлопця виявили багато синців.

Попри біль від непоправної втрати батьки хлопця шукають нині в собі сили і домагаються справедливого розслідування справи, щоб дізнатися, як їх син потрапив до столиці й що з ним насправді там сталося.

Тарас був другокурсником Івано-Франківського державного медичного університету, мріяв стати стоматологом. Майже кожних вихідних він приїжджав додому. Навідався в Білобожницю і перед трагічною подією. Розповідають, що був на танцях у суботу, а в неділю тато завіз його до Івано-Франківська. Допоміг занести сумки на квартиру, де він жив, і попрощалися.

У понеділок Тарас ще був на кількох парах у виші, а потім зник. Лише під вечір хлопці, які жили з ним на квартирі, зателефонували до його батьків і повідомили, що не знають, де він. На дзвінки юнак не відповідав.

— Це не самогубство, а вбивство, у цьому впевнені всі односельчани. Я бачила під час похорону синці на тілі хлопця — на скроні, на підборідді, — каже секретар Білобожницької сільської ради Ірина Сеньків. — Його батьки важко переживають трагедію. У селі дізналися про нещастя, лише коли рідні поїхали на опізнання тіла до Києва. Ніхто не розуміє, як хлопець опинився у столиці… Тарас був комунікабельним, життєрадісним, завжди любив комусь щось допомогти, прислуговував у церкві біля священника.

У соцмережах друзі, однокласники і одногрупники Тараса висловили теплі спогади про нього, співчуття рідним, розмістили його фото. Багато хто з них приїжджав на похорон хлопця до Білобожниці.

— Версію про самогубство вже спростували, адже на тілі хлопця були сліди побиття. Є відповідний висновок експерта, — зазначила подруга потерпілої родини Уляна Атаманчук. — Що саме сталося, наразі не знаємо. Вочевидь, правоохоронці хотіли списати все на самогубство, тому поспішили з висновком. Це була імітація повішання — про це свідчать деякі деталі цієї страшної події. Знаю, що батьки спілкуються зі слідчими. Не запитуємо, що вже вдалося з’ясувати, щоб вчергове не ранити, їм і так важко. Думаю, якщо стане щось конкретно відомо, то самі оприлюднять. Можливо, щось знають про обставини трагедії одногрупники Тараса, але мовчать, бо не міг він так безслідно зникнути. Батьки хлопця, звісно, будуть добиватися справедливого розслідування, бо вони втратили таку гарну добру дитину…

У Білобожниці розповідають, що Тарас ніколи раніше не був у Києві. На Новий рік їздив із друзями до Львова. Подейкують, що хлопець нібито придбав квиток на потяг до столиці, але не їхав ним, провідники не бачили його. Чим добирався до Києва — загадка. Повна невідомість і щодо того, з ким та чому подався до столиці, не попередивши рідних. Такого раніше він не робив. Біля тіла хлопця був його телефон, у кишенях — дрібні гроші.

Після того, як у Сирецькому парку в столиці знайшли тіло нашого земляка, кияни ще з більшим острахом заговорили про небезпеку, яка існувала там раніше. Річ у тім, що ще17 січня цього року на сторінці парку в Фейсбуці було опубліковане оголошення: «Шановні друзі! Звертаємо вашу увагу, що останнім часом з’явилися повідомлення від відвідувачів парку про спроби нападу невідомого чоловіка у вечірній час. Місце, де сталися такі випадки, — поряд із мостом-віадуком. Просимо вас бути пильними та обережними!»

З батьками Тараса журналістам наразі не вдалося поспілкуватися. Можливо, згодом вони зможуть розповісти про розслідування цієї справи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Білобожниця #Коваль #юнак
Останні новини
ТОП новини
"Українці приголомшені тарифами на газ з 1 травня": оприлюднено інформацію від усіх постачальників
"Арктичний холод пре в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -17 градусів, дощ і снігопад?
"Тариф на електроенергію з 1 травня оприлюднено": хто з українців платитиме на 60% менше, а кого приголомшить ціна?
"Несамовитий холод суне в ці області, навіть синоптики насторожені прогнозом": де буде мороз у -22 градуси, дощ і снігопад?
Оголошення
live comments feed...