Продажі автомобілів у Китаї впали на 92% через спалах коронавірусу

Ярослав Вінокуров, фото
Ярослав Вінокуров
У перші два тижні лютого 2020 року продажі автомобілів у Китаї впали на 92% — у 12,5 раза. Люди стали купувати менше автомобілів через спалах коронавірусу.

Про це повідомляє Китайська асоціація пасажирських автомобілів, передає «Интерфакс».

При цьому у перший тиждень лютого 2020 року китайці купували на 96% менше машин, ніж зазвичай — 811 автомобілів на добу.

Голова Китайської асоціації легкових автомобілів Цуй Дуншу повідомив, що причиною такого рекордного падіння є те, що через спалах коронавірусу люди переважно залишалися вдома.

При цьому аналітики прогнозували падіння продажів автомобілів у Китаї на початку 2020 року, оскільки економіка країни уповільнюється та падає попит на авто. Однак такого суттєвого падіння не очікував ніхто.

У китайському уряді вже повідомили, що розробляють програму щодо відновлення обсягів продажів автомобілів для того, аби пом'якшити удар, який автопромисловості країни завдав спалах вірусу.

читайте також
Індустрія мобільних додатків та ігор зросла на $150 млрд через коронавірус у Китаї Ціни на золото зросли до максимуму за останні 7 років через коронавірус На митниці заговорили про ризики для українського бюджету від спалаху коронавірусу у Китаї

За останніми даними, кількість інфікованих китайським коронавірусом у світі зросла до 76 723. З початку спалаху коронавірусу від хвороб, спричинених інфекцією, померли 2247 людей. Водночас 18 515 пацієнтам вдалося успішно одужати.



Поділитися: